Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-09@16:28:00 GMT

انتشار «علم‌النفس مشائیان مسلمان»

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۲۱۱۲۷

انتشار «علم‌النفس مشائیان مسلمان»

خبرگزاری شبستان: «علم‌النفس مشائیان مسلمان» اثر ابراهیم دادجو در باب نفس آدمی و قوا و استعدادهای آن روانه بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، کتاب «علم‌النفس مشائیان مسلمان» اثر ابراهیم دادجو توسط پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد.

 

اثر حاضر که در باب نفس آدمی و قوا و استعدادهای آن به بحث می‌پـردازد، می‌کوشد نفس را در سلسـله مراتب قوا و استعدادهای مختلفی که دارد، از منظر مهم‌ترین فیلسوفان مشائی مسلمان، یعنی کندی، فارابی، ابن‌سینا و ابن‌رشد، و با عطف توجه به آرای ارسطو، در قالب مباحث علم‌النفس مورد بحث قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

بحث از اینکه مشائیان مسلمان از «نفس» چه تعریفی دارند؟ دلیل آنان بر وجود نفس چیست؟ «علمِ نفس» چیست و به چه چیزی تعلّق می‌گیرد؟ قـوای مـختـلف نفـس،کـدامنـد و دارای چـه مراتبی‌اند؟ حواس ظاهری و باطنی چه هستنـد؟ عقل نظری و عملـی، و مراتب عقـل نظـری کدامند؟ مقصـود از عقل منفعـل و عقـل فعال چیست؟

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: اعتکاف مراسم اعتکاف مساجد ایام نوروز ۹۷ نوروز ۹۷ حمایت از کالای ایرانی شیراز ۱۲ فروردین اشتغال مسجد نشر کتاب علوم انسانی کتاب کلیدواژگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۲۱۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کانون پرورش فکری راهی برای شکوفایی استعدادهای کودکان و نوجوانان/ ساختار فعالیت کانون باید به روزرسانی شود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، فرهاد فلاح معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در جلسه ویبنار که با حضور همکاران استان کردستان برگزار شد، به ضرورت کتابخوانی کودکان و نوجوانان پرداخت و اظهار کرد: کانون پرورش فکری بهترین مکان برای آغاز کتابخوانی کودکان و نوجوانان است چراکه در همان کودکی به شناخت کتاب می‌پردازند.

وی با اشاره به ارزش کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان، افزود: کتاب بهترین وسیله برای رشد ذهنی کودکان است و در کنار رشد به احساس شادی و لذت می‌انجامد و این مهم منجر به کتابخوانی کودکان شده لذا چه خوب است کودک عادت کند هر وقت حوصله اش سر رفت، احساس تنهایی کرد و به دنبال راه گریزی بود تا سرگرم شود، به کتاب پناه ببرد و در لذت ماجراهای آن سهیم شود.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، به نقش مربیان کانون پرورش فکری پرداخت و بیان کرد: ایجاد امکانات لازم جهت رشد و پرورش فکری و ذوقی و کمک به شکوفایی استعدادهای کودکان و نوجوانان از مهم ترین وظایف مربیان است لذا همان طور که والدین نقش مهمی در تربیت فرزندانشان دارند، بخشی دیگر از تربیت کودکان در کانون به دست مربیان انجام می‌شود، در این راستا نقش مربیان بسیار سنگنین است و باید نقش آفرینی کنند.

فلاح به ایجاد یک نظام نامه در حوزه فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اشاره و عنوان کرد: ما باید نسبت به رویکردها در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یک بروزرسانی ایجاد کنیم چرا که با مدلی که امروز در پیش داریم قطعا به جایی نمی رسیم و باید سریعا خودمان را به یک ساختار جدیدی برسانیم، لذا با شاداب سازی مراکز، رنگ کردن درب و پنجره و نمایش برنامه های تلویزیونی کودکان و نوجوانان به کانون مراجعه نخواهند کرد چون مدل زیست کودکان و نوجوانان تغییر کرده است ما نمی توانیم براساس دهه ۶۰ و ۷۰ به دنبال عضویت کودکان و نوجوانان در کانون باشیم.

وی ادامه داد: در حوزه تعلیم و تربیت باید با نظام و برنامه جدید و به روزرسانی ساختار فعالیت، می‌توانیم خدمات را به کودکان و نوجوانان برسانیم.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، «کانون» را یکی از نهادهای مهم و تاثیرگذار فرهنگی در جامعه عنوان کرد و گفت: مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان باید همچون «فرمانده» مسئول فعالیت های حوزه کودک و نوجوان در منطقه خود باشند لذا برای تقویت مربی ها در کانون باید وقت گذاشت و نسل جدید مربی گری را تربیت کرد، در این راستا مربیان باید هر ساله در کارگاه های آموزشی شرکت کنند که بتوانند بیشتر و بهتر به کودکان و نوجوانان خدمات برسانند.

فلاح اضافه کرد: مربیان کانون باید از کنج نشینی مراکز در بیایند و فعالیت های کانون را به روز کنند در این راستا کانون مطالبه گر و دیگر نهادها پاسخ گوی کانون می‌شوند.

وی افزود: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان باید در مدارس، خانواده، رسانه، فضای مجازی و مسجد حضور بهم برسانند و در جهت خدمات همکاری های لازم را داشته باشند و رویکرد را به سمت و سوی فعالیت در حوزه کودک و نوجوان سوق دهند.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، با بیان اینکه «خانوده ها» به عنوان یک ظرفیت جدی در راستای شناخت بیشتر کانون می‌توانند نقش داشته باشند، تصریح کرد: استعدادیابی کودکان هدف اصلی حضور آنها در کانون پرورش فکری است که ابزار شناخت آنها تربیت شود چراکه با وجود فضای مجازی و رسانه و گوشی های هوشمند کودکان شناختی از حس ها ندارند و این موجب شده که کودکان و نوجوانان رغبتی به کتابخوانی و تحلیل سوژه ها نداشته باشند.

فلاح ذکر کرد: کانون پرورش فکری؛ کودکان را به سمت سفالگری، نقاشی و قصه گویی تربیت نخواهد کرد بلکه به وسیله نقاشی، قصه گویی، سفالگری و نمایش خلاق به رشد شناخت آنها کمک کرده و استعدادهای کودکان را شکوفا می‌کند.

وی افزود: برخی خانواده‌ها و اولیای تربیتی، با سیر تربیتی کودکان و نوجوانان آشنا نیستند و همین مورد مشکلاتی را برای آنها به‌ویژه در دوره‌ نوجوانی ایجاد کرده و این امر وظیفه مربیان کانون را که دغدغه‌ی تربیتی دارید، سنگین‌تر کرده است.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ادامه داد: مربیان نباید منتظر باشند تا کودکان و نوجوانان به کانون مراجعه کنند، بلکه باید وقت بگذارند و از طریق بازی و تعامل نیازهای کودکان را بشناسند و با توجه به نزدیک شدن تابستان که فعالیت کانون ها آغاز می شود این مهم باید تقویت شود.

فلاح خاطرنشان کرد: کودکان باید فعالیت های گروهی را یاد بگیرند و کانون نقطه عطفی برای شروع آموزش ها است، لذا با تشکیل گروه فعالان در کانون و فعالیت در حوزه های مختلف، کودکان و نوجوانان به این شناخت دست می یابند.

وی در پایان به باشگاه سیمرغ در بخش استانی اشاره کرد و یادآور شد: هر مدرسه یک دانش آموز با استعداد ادبی را به کانون معرفی کند و کانون در طول سال برای تقویت و رشد آن دانش آموز برنامه ریزی می کند که در حال حاضر در استان کردستان سه دانش آموز در حوزه شعر معرفی شده‌اند.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904641

دیگر خبرها

  • زنان و دختران اهل بیت(ع) الگوی زنان مسلمان و فرزندان شهدا
  • کانون پرورش فکری راهی برای شکوفایی استعدادهای کودکان و نوجوانان/ ساختار فعالیت کانون باید به روزرسانی شود
  • پیشمرگان مسلمان کُرد برای حفظ امنیت از جان و مال خود گذشتند
  • وزیر علوم به استعدادهای درخشان: حتی اگر مهاجرت کردید، بازگردید و برای کشور تلاش کنید
  • فوتبالیست جوان دیلمی تجلیل شد
  • حمایت مرکز مالکیت معنوی از دستاوردهای دانش‌آموزان استعداد درخشان
  • زوایای پنهان تاریخ در «هیس، هیچی نیس!»/ حضور استعدادهای شهرستان
  • حمایت سازمان ثبت از استعدادهای درخشان
  • چرا حج امسال حج برائت است؟
  • «الگوی سوم زن» خط مشی زندگی زن مسلمان را مشخص می کند